תשלום תאונת עבודה – דעו את זכויותיכם

תאונת עבודה על פי חוק (בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי) מוגדרת בשפת העם כך: עובד שנפגע תוך כדי עבודתו ובשל העבודה אותה ביצע (שכיר ועצמאי גם יחד) יחשב כנפגע תאונת עבודה אך זאת בתנאי שהצליח להוכיח כי התאונה אכן התרחשה גם בזמן עבודתו וגם בשל עבודתו.

חשוב לקחת בחשבון כי גם: אירועים שהתרחשו בדרך אל ובדרך ממקום העבודה, יחשבו כתאונת עבודה אירועים שהתרחשו בעת ארוחת הצהריים של העובד יחשבו גם הם כתאונת עבודה וכן הלאה. על מנת לזכות בתשלום על תאונת עבודה, יש להכיר בסך הזכויות העומדות לרשות העובדים המבוטחים במוסד לביטוח לאומי.

במאמר הבא נסקור מספר נושאים חשובים:

הזכויות העומדות לרשות העובדים

עובד שנפצע במהלך ובמקום עבודתו? הדבר הראשון שצריך לעשות, הוא לפנות אל המוסד לביטוח לאומי ובאופן ספציפי יותר, אל ענף נפגעי עבודה במוסד. ככל והמוסד לביטוח לאומי מכיר בעובד כנפגע תאונת עבודה, זכאי העובד לקבל “דמי פגיעה“.

דמי פגיעה בתקופה הראשונה לאחר התאונה – דמי פגיעה ישולמו לעובד לתקופה שלא תעלה על 91 ימים ובתנאי שהוא אינו כשיר לחזור לעבודה כתוצאה ישירה מהתאונה המדווחת. את הסכום של תשלום על תאונת עבודה, קובע הביטוח הלאומי בהתאמה ישירה להכנסה הקבוע ובכל חודש יזכה המבוטח לקבל תשלום של 75% ממשכורתו טרם התרחשה התאונה. החישוב הינו 75% מסך שלושת המשכורות האחרונות של העובד. דמי הפגיע לא יסתכמו ביותר מ – 1,114 ₪ ליום עבודה.

התשלום מועבר לעובד המבוטח ובתנאי שהוא אינו מקבל מהמעביד שכר בזמן ההיעדרות ממקום העבודה, אחרת לא יועבר לו תשלום נוסף מהביטוח הלאומי.

דמי פגיעה לאחר התקופה הראשונית

לאחר שיסתיימו 91 הימים הראשונים בהם קיבל העובד דמי פגיעה והיה ואין הוא יכול לחזור למקום עבודתו, רשאי העובד לבקש ולהתייצב בפני ועדה רפואית מטעם המוסד לביטוח רפואי. הועדה תבחן האם לעובד נכויות (זמניות או קבועות) ובהתאם יהיה זכאי העובד לקבל סכומי כסף נוספים ולא מבוטלים. 

כל עוד זכאי העובד לתבוע באופן ישיר את המעביד, עליו להוכיח כי התאונה נגרמה באחריות המעביד ובכל מקרה, במידה ושולמו דמי פגיעה על ידי ביטוח לאומי ואכן יקבל העובד פיצוי מהמעביד, יקוזזו דמי הפגיעה מהתשלום אותו יעביר המעסיק (לא יתבצע כפל תשלום).

היה והעובד שנפגע לא קיבל את שכרו במלואו בשלושת החודשים שקדמו לפגיעה, יהיה עליו להוכיח כי התשלום לא התקבל מסיבות מוצדקות ובכך תיבחן האפשרות לשלם את דמי הפגיעה כאילו קיבל שכר מלא. נקודות שחשוב לקחת בחשבון – מדמי הפגיעה להם זכאי העובד, ינוכו התשלומים הבאים: מס הכנסה, ביטוח לאומי ודמי בריאות (קופת חולים). במקביל לדמי הפגיע זכאי העובד לזכויות סוציאליות – פיצוי פיטורין, הפרשות לפנסיה, דמי הבראה ועוד.

מגיע לכם תשלום על תאונת עבודה? אתם מיואשים מהבירוקרטיה ? לא רוצים לוותר על זכויות שמגיעות לכם על פי חוק? פנו אלינו עוד היום ויחד נמצה את מלוא הזכויות המגיעות לכם.

אולי יעניין אתכם לקרוא על – איך מגישים תביעה על תאונת עבודה בביטוח לאומי?

תאונת עבודה תשלום - דעו את זכויותיכם

אל תוותרו על זכויותיכם! אם עברתם תאונת עבודה, יתכן ומגיע לכם פיצוי כספי!

שימו לב! במקרה של תביעת תאונת עבודה, תשלום השכ"ט עבורנו הוא רק לפי ההצלחה בתביעה!

אנו מסייעים למשתכרים החל מ-6000 ש"ח בחודש (שכירים ועצמאיים)

לקביעת פגישה ללא עלות וללא התחייבות.

הפגישות נעשות עם סוכן אצלכם בסלון או באונליין בלי צורך לצאת מהבית.

 התקשרו עכשיו 072-3954543

או מלאו את הפרטים שלכם ונציג מקצועי יחזור אליכם בהקדם:

או התקשרו 072-3954543
אנו נחזור אליך בעניין סיוע במימוש זכויותך הרפואיות בתחומים שונים
*הייעוץ אינו משפטי