תאונת עבודה היא תאונה שנגרמה לעובד שכיר או עצמאי במסגרת עבודתו: במהלך ביצוע העבודה עצמה ואפילו בדרכו לעבודה או מהעבודה. במאמר שלפניכם ייסקר נושא תאונות העבודה, לצד הזכויות שקיימות לצד שנפגע כתוצאה מהתאונה, והפיצויים המגיעים לו.
במאמר הבא נסקור מספר נושאים חשובים:
מהי תאונת עבודה?
תאונת עבודה מוגדרת כפגיעה שספג עובד במהלך שביצע את עבודתו. היא ברוב המוחלט של המקרים תהיה פגיעה פיזית, אלא אם כן הפגיעה הנפשית תוביל לנזקי נכות. פגיעות נוספות שיכולות להיחשב כתאונת עבודה הן מקרים חריגים של אירוע מוחי או לבבי שהתרחש בסמוך לאירוע בעבודה וכתוצאה ממנו.
תאונת עבודה יכולה להתרחש לא רק במהלך התקין של פעילות העבודה עצמה. לדוגמה, אם אדם בעת עבודתו פעל להצלת אדם או רכוש מפגיעה ללא קשר למקצועו ייחשב כנפגע בתאונת עבודה. תאונת עבודה יכולה להתרחש גם בנסיעה אל העבודה וממנה. יחד עם זאת, חשוב לדעת שבמקרה של סטייה משמעותית מהמסלול בדרך אל העבודה או מהעבודה, האירוע יכול שלא להיחשב כתאונת עבודה. אירועים שלא נחשבים כסטייה ממסלול העובד לעבודה הם עצירה לטובת תפילה בבית כנסת, ליווי ילדים לגן הילדים ועוד.
תאונה לא תיחשב כתאונת עבודה אם הנפגע פעל בניגוד לחוק, או שפשוט התעלם מהוראות מעסיקו. לכלל זה קיימות חריגות שתלויות בעוצמת הפגיעה של תאונת העבודה.
ביטוח על תאונות עבודה הוא ביטוח שמסופק מטעם ביטוח לאומי לכל אזרח עובד בישראל. לכן כלל הפעילות הבירוקרטית לקבלת תשלומים בעקבות תאונת העבודה מתבצעת אל מול גוף זה. לצורך קבלת פיצוי כספי מתאונת עבודה מביטוח לאומי יש צורך בהגשת תביעה לדמי פגיעה וקבלת הכרה, כאשר ישנם מצבים בהם ניתן לקבל תמיכה כלכלית גם אם לא היתה הפסקת עבודה.
למה זכאי אזרח שנפגע בתאונת עבודה?
ראשית כל, חשוב לדעת שבתשלום השכר בעבור יום הפגיעה עצמו על המעסיק לשאת. שנית, פגיעה בעקבות תאונת עבודה מקנה זכאות לדמי פגיעה מהביטוח הלאומי. דמי הפגיעה הם תשלום פיצוי על אובדן ההכנסה שנגרם לעובד בעקבות תאונת העבודה. לדמי הפגיעה זכאים הן שכירים והן עצמאים, והם ישולמו על פי חישוב יומי.
קבלת דמי פגיעה (ימי מחלה שמשולמים ע"י ביטוח לאומי)
עד 12 ימים יחושבו דמי הפגיעה החל מהיום השלישי, בעוד שלטווח זמן ארוך יותר החישוב יתבצע מחדש מהיום הראשון. בנוסף לטווחי הזמנים המינימליים לתשלום דמי הפגיעה מטעם הביטוח הלאומי, ישנה הגבלה לתקופת הזמן המרבית לתשלום – עד 91 ימים מיום הפגיעה. החישוב מתבצע על פי ממוצע השכר שקיבל מגיש התביעה בשלושת החודשים שקדמו לפגיעה.
פיצוי בגין נכות עקב תאונת עבודה
היה ותאונת העבודה הובילה לנכות בשיעור מלא או מסוים, יהיה זכאי הנפגע לקבלת פיצויים, בהתאם למצבו הרפואי.
ככל שמדובר בשיעור של 9-19 אחוזי נכות, יתקבל מענק חד פעמי.
ככל שמדובר בשיעור של 20 אחוזי נכות ומעלה, יקבל הנפגע פיצוי קבוע, בחישוב המתבסס על השכר שהרוויח בשלושת החודשים שקדמו לפגיעה.
מי אינו זכאי לדמי פגיעה?
כאמור, דמי פגיעה ניתנים לאדם כפיצוי על הכנסתו שנפגעה כתוצאה מתאונת עבודה. לכן, עבודה במהלך תקופה שנחשבת לתקופה בה עובד אינו כשיר לעבודתו עלולה לפגוע בדמי הזכאות או למנוע קבלה שלהם. אם פגיעה שהתרחשה אינה פוגעת בהכנסה אלא מתרחשת במהלך הכשרה מקצועית שאינה בתשלום, הפגיעה לא תיחשב לפגיעת עבודה.
סיוע במימוש זכויותיכם
זכות ויזומה מעמידה לרשותכם צוות מקצועי ומנוסה, שצפוי לספק לכם ליווי צמוד ואישי לכל אורך ההליך – החל מארגון התביעה לביטוח לאומי, צירוף חוות דעת רפואיות, ועד לקבלת הפיצוי.
אל תוותרו על זכויותיכם! אם עברתם תאונת עבודה, יתכן ומגיע לכם פיצוי כספי!
שימו לב! במקרה של תביעת תאונת עבודה, תשלום השכ"ט עבורנו הוא רק לפי ההצלחה בתביעה!
אנו מסייעים למשתכרים החל מ-6000 ש"ח בחודש (שכירים ועצמאיים)
לקביעת פגישה ללא עלות וללא התחייבות.
הפגישות נעשות עם סוכן אצלכם בסלון או באונליין בלי צורך לצאת מהבית.
התקשרו עכשיו 072-3954543
או מלאו את הפרטים שלכם ונציג מקצועי יחזור אליכם בהקדם:
או התקשרו 072-3954543
אנו נחזור אליך בעניין סיוע במימוש זכויותך הרפואיות בתחומים שונים
*הייעוץ אינו משפטי