עמוד הבית » מחלת מקצוע » אסטמה תעסוקתית
אסטמה תעסוקתית
אסטמה (קצרת) היא מחלה ריאתית כרונית, המתאפיינת ברגישות של דרכי האוויר, המחלה באה לידי ביטוי בהתקפי קוצר נשימה, צפצופים והתכווצויות וכאבים בחזה, כאשר במקרים קיצוניים ההתקפים הללו אף יכולים לטמון בחובם סכנת חיים.
למחלת האסטמה אין מרפא, אך ישנם אמצעים שונים אשר מאפשרים לשלוט בסימפטומים השונים של המחלה.
מחלת האסטמה עלולה להחריף עם הזמן ולכן, חשוב לא להזניח את המחלה ובמידת הצורך להיוועץ ברופא מומחה, על מנת לשנות את הטיפול התרופתי או המינון.
אסטמה מהווה ברוב המקרים כמחלת ילדות המופיעה בגילאים צעירים, מבלי שיש הסברים מקדימים להופעתה.
יחד עם זאת, ישנם מקרים בהם האסטמה הינה אסטמה תעסוקתית אשר עלולה להופיע בגילאים מאוחרים יותר כאשר מקורה של הופעת המחלה יכול להיות קשור לגורמים שונים במקום התעסוקה – במקרה כזה, ההגדרה של האסטמה תהיה אסטמה תעסוקתית.
במאמר הבא נסקור מספר נושאים חשובים:
הגורמים לאסטמה תעסוקתית
הגורמים להופעת אסטמה תעסוקתית או אסטמה מחלת מקצוע, הם כאלו אשר עלולים לגרות את דרכי הנשימה ובין היתר: חומרי צבע, פלסטיק, מתכת, דבקים, תרופות חומרי ניקוי מסוימים ועוד..
אדם אשר חלה באסטמה בגיל מבוגר ועיסוקו אכן כרוך במגע ובחשיפה לחומרים אשר נחשבים כגורם סיכון למחלה, יוכל להתחיל לנקוט בצעדים על מנת להיחשב כנפגע עבודה וכחלק מכך, גם אולי לקבל פיצויים כספיים.
כמובן, שהדרך לקבלת הפיצויים יכולה להיות ארוכה, כאשר בשלב הראשון יש להוכיח כי אותו אדם אכן מאובחן כחולה אסטמה התסמינים של מחלת האסטמה מזכירים במידה רבה תסמינים של מחלות ריאה אחרות), לבחון את ההיסטוריה התעסוקתית שלו וכמובן, להוכיח קשר סיבתי בין המחלה למקום או לתנאי העבודה.
מהם המקצועות הנמצאים ברמת סיכון גבוה לחלות במחלת מקצוע אסתמה תעסוקתית?
כל עובדי התעשייה, מקצועות כמו נגרים, כרסמים, פחחים, צבאים, עבודי אפוקסי, אינסטלטורים, מסגרים, שיפוצניקים, מכונאים, מלחימים בתעשיות שונות אשר חשופים לחומרים כגון: שמנים, טינרים, מדללים, חומרי צבע ועוד.
כיצד נקבע אופן הפיצוי במקרה של אסטמה תעסוקתית?
גובה הפיצוי נקבע בהתאם לאחוזי הנכות אשר נפסקים ע”י הועדה הרפואית בביטוח לאומי, אם קבעה הוועדה:
- 9%-19% – הפיצוי הוא מענק חד פעמי.
- 20% ומעלה- קצבה חודשית כל חודש לכל החיים.
מה לעשות בהמשך הדרך?
ההתמקדות הראשונית של המאובחנים כחולים באסטמה, אמורה כמובן להימנע מהמשך החשיפה לחומרים אשר גורמים למחלה – המשך החשיפה עלול לגרום להחמרת הסימפטומים.
במקביל, ניתן לפעול על מנת להגיש תביעה לביטוח הלאומי בכדי לנסות ולקבל את הפיצויים המגיעים – במקרים ואכן מחלת האסטמה תוכר כמחלת מקצוע.
לפרטים נוספים צרו קשר
סובלים מאסטמה תעסוקתית או אסטמה מחלת מקצוע?
אם לקיתם במחלת אסתמה תעסוקתית, אתם מוזמנים ליצור קשר כבר היום עם חברת זכות ויוזמה – מומחים בזכויות רפואיות אנו נסייע לכם בחיזוק התיק הרפואי ונעניק לכם ליווי סיוע ויצוג בכל התהליך עד ההכרה באסטמה תעסוקתית כמחלת מקצוע וליהנות מפיצויים מקסימלים.
אל תוותרו על זכויותיכם! אם אתם סובלים מבעיה רפואית שנגרמה עקב עבודתכם, יתכן ומגיע לכם פיצוי כספי!
שימו לב! במקרה של מחלות מקצוע אנו מסייעים למשתכרים החל מ-6,000 ש"ח בחודש (שכירים ועצמאיים)
לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות, יש למלא את הפרטים הבאים:
הפגישות נעשות עם סוכן אצלכם בסלון או באונליין בלי צורך לצאת מהבית.
או התקשרו: 072-3954544
*אנו נחזור אליך בעניין סיוע במימוש זכויותיך הרפואיות בתחומים שונים
*הייעוץ אינו משפטי